Verslag Melsbroek – Bekkevoort

MOEIZAAM GAAT OOK

16/08/2015 Was het weer bekerwedstrijd voor FCM. Na een 2-1 overwinning tegen Binkom en een 2-4 overwinning op Butsel kon FCM thuis op zoek gaan naar de 9/9 tegen Bekkevoort die in hun vorige twee matchen hadden verloren van Machelen en Kampenhout.

FCM had het moeilijk de eerste time. Dit had waarschijnlijk te maken met het feit dat veel spelers nog wat vermoeid waren na de match van vrijdag tegen Kampelaar. FCM kon de bal moeilijk in de ploeg houden en laat ons zeggen dat Bekkevoort wel een paar keer geprikt heeft in de omschakeling.

Na 30 minuten was het dan toch raak voor FCM. Na een mooi aangesneden hoekschop van Kristof Hannaert wist Nico Verhas de bal te verlengen in doel en stond FCM 1-0 voor, laat ons eerlijk zijn dit misschien wel tegen de gang van het spel in. 5 minuten later had FCM een reuze kans om de scoren te verdubbelen maar het doelhout stond spijtig genoeg in de weg. In de 38ste minuut stond het spijtig genoeg al weer gelijk. De 10 van Bekkevoort kreeg iets te veel ruimte en de buitenspelval van FCM werd niet uitgespeeld waardoor de spits van Bekkevoort 1-1 kon maken. Lang kon Bekkevoort niet geniet van hun gelijkmaker. In de 42ste minuut werd er een mooie actie opgezet tussen Beynen en Michielsen waardoor de centrale verdediger van Bekkevoort aan de noodrem moest trekken. STRAFSCHOP! Penaltyspecialist Ken Vercammen maakte er 2-1 van, mooi zo met een voorsprong de rust in gaan. Wat nog mooier was, was dat in de 45ste minuut de score nog uitliep via Gyssels. Dit na balverlies van de verdedigende middenvelder en een mooie een twee tussen Gyssels en Deserrano waardoor Gyssels in de korte hoek de keeper wist te verschalken.

De coach was niet echt tevreden over het tempo van het spel en de manier waarop we aan het verdedigen waren, ook al stonden we 3-1 voor. Het moest beter in de 2e time. Na 10 minuten wist FCM uit te lopen via Serckx. De corner werd kort genomen naar Vermeulen die Gyssels bediende die dan weer Beynen kon vinden aan de tweede paal, Beynen met een gekraakt schot bij Serckx die beheerst afwerkte en de 4-1 was een feit. 20 minuten voor affluiten moest Bekkevoort nog verder met 10 man nadat de laatste man Gyssels onderuit had gehaald. Nu was de match echt wel gespeeld zouden velen zeggen, maar iedereen weet dat in voetbal het altijd lastig voetballen is tegen 10 man. Bekkevoort kwam nog terug tot 4-3 na twee vermijdbare doelpunten en maakte het FCM nog moeilijk om de overwinning thuis te houden. Ondertussen werd onbegrijpelijk nog de kans gemist op de 5-2 na een versnelling van Naudts waarop zowel Verbeeck als Verhas de bal niet in doel kregen.

Volgende week zaterdag gaat FCM op bezoek bij Lubbeek op zoek naar de 12 op 12 en naar de volgende ronde van de Peugeot CUP. Momenteel bevinden we ons op de 7e plaats en zullen we ons doelpuntensaldo fameus nog wat mogen bijschaven om door te kunnen gaan in de beker.

FC Melsbroek: K. Vercammen, S. Decoster, N. Vermeulen, J. Serckx (60’ R. Naudts), K. Hanneart, C. Gyssels (70’ S. Vandam), T. Beynen, J. Michielsen, N. Verhas, N. Vermeiren (60’ K. Quix), K. Deserrano (60’ N. Verbeeck)

VC Bekkevoort A: K. Driessens, R. Gilis, D. Wouters, T. Bervoets, T. Tutenel, Y. Janssens, B. Peeters, K. Pairoux (85’ G. Thomas), S. Van Daele (60’ M. Paenhuys), P. Schellens, K. Janssens (60’ N. Camps)

Scoreverloop: 1-0 N. Verhas (26’), 1-1 B. Peeters (29’), 2-1 K. Vercammen (36’), 3-1 C. Gyssels (45’), 4-1 J. Serckx (50’), 4-2 B. Peeters (61’), 4-3 B. Peeters (75’)

Gele kaarten: K. Pairoux (36’)

Rode kaarten: T. Bervoets (66’)

Volgende afspraak:

22/08/2015
19u30
SMS Lubbeek – FCM
Adres: Gellenberg 18a – 3210 Lubbeek