Verslag SMS Lubbeek – FCM (1-4)

Na de mindere prestatie donderdag tegen de jonge garde van Diegem werd het tijd dat FCM de draad weer oppikte. De competitiestart staat voor de deur en FCM wil toch met een goed gevoel van start gaan.

Het eerste kwartier was het een gelijk opgaande match, waar Lubbeek goed druk zette en daardoor toch tot 2 schietkansen kwam. Niet dat het echt open kansen waren maar toch had FCM het eerste kwartier het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. 5 minuten na het eerste fluitsignaal konden we toch een eerste kansje opschrijven voor David Lami, maar hij besloot op de goed uitgekomen doelman. Na dit kwartier waarin Lubbeek sterk speelde was het vurige er ook af bij hun en kon FCM de bal meer in de ploeg houden en de tegenstander achter de bal laten lopen. Na 20’ wist Lami de scoren te open voor FCM met een echte spitsengoal. Hij werd vrijgespeeld schuin voor doel en maakte de kans mooi af met de bal te plaatsen in het dak van het doel. Onze jongens lijken nu vertrokken en Lubbeek kan het tempo niet meer volgen. 5’ later is het alweer raak. De actie begint op de rechterflank bij Kenny die centraal Jasper aanspeelt. Via Jasper gaat het breed tot bij Vital die de bal diep inspeelt op Lami. Lami steekt op zijn beurt door naar Niels die mooi afwerkt vanop de rand van 16 meter. 0-2 Melsbroek en de ban lijkt gebroken. Melsbroek dicteert de wet tot het rustsignaal met goed voetbal en enkele mooie acties over de flanken. Via Deserrano en Beynen maar kon het nog verder uitlopen, maar we gingen rusten bij een 0-2 stand.

De trainer zag dat het goed was en vroeg om de match op slot te doen en rustig uit te spelen. De tweede time was net bezig toen De Coster de bal richting Gyssels speelde. Die zag dat de keeper te ver uit zijn doel stond en maakte er met een lob van 60 meter 0-3 van, match gespeeld. FCM bleef de match domineren en speelde mooi de bal van voet tot voet. In de 75’ wist de ingevallen Serckx op rechts Gyssels te vinden die een strakke voorzet richting Lami trapte. Lami bedankte met bal mooi en beheerst af te werken, 0-4. Melsbroek lijkt de match matuur te gaan uitspelen, maar een wedstrijd duurt 90’ en in de 88’ minuut kon Lubbeek dan toch scoren via een goed genomen corner die misschien iets te simpel werd weggegeven en waar iets te nonchalant op verdedigd werd.

FCM speelde een goede wedstrijd en toonde zich klaar voor de competitie. Maar laat ons nuchter zijn en met de voetjes op de grond blijven want volgende week wacht Sporting Brussels. Een ploeg die al twee jaar op rij meespeelde in de eindronde en weer de ambitie heeft om op te gaan. Of we doorgaan in de beker zal afhangen van de andere ploegen die op 23/08/2015 spelen, en ook van het doelpuntensaldo. Maar als we terugkijken naar de 4 bekermatchen kunnen we besluiten dat we met 12/12 een mooie bekercampagne hebben gespeeld.

FC Melsbroek: Ken Vercammen, Cedric Gyssels, Sander De Coster, Nick Vermeulen, Nick Vermeiren (72’ Sam Vandam), Kristof Hannaert , Jasper Michielsen, Niels Verbeeck (65’ Jonas Serckx), Kenny Deserrano, Tjalle Beynen (68′ Kwinten Quix)  & David Lami (77′ Jeroen Vandenbergh).

Scoreverloop: 0-1 David Lami (20′),  0-2 Niels Verbeeck (33′), 0-3 Cedric Gyssels (51′), 0-4 David Lami (75′), 1-4 M. Vansteenkiste (88′)

 

IMG_0014

Volgende week 30/08/2015: FC Melsbroek –  Sporting Brussels (15:00)

Supporters weer talrijk op post!!

Meer foto’s vindt u op onze fotopagina of via onderstaande links:

Wedstrijd SMS Lubbeek – FCM / Facebookalbum

 

Like us on Facebook!