Op karakter heet dat dan!

Verslag FCM – Sporting Brussels (2-1)

Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden voor FCM was zeker. Nu de temperatuur ook nog eens opliep tot 30 graden ging het een echte uitputtingsslag worden. De wedstrijd begon heel gesloten. Je zag dat zowel FCM als Sporting Brussels niet met de deur open ging spelen en daarom was het dan ook echt afwachten tot na de rust voor de eerste echte grote kansen. Het enige gevaar dat er kwam van Sporting Brussels was vanuit afstandsschoten. Ken Vercammen had hier dan ook geen enkel probleem mee. Gevaar van FCM kwam er niet, de bal bleef moeilijk in de ploeg en ze konden niet hun dominant spel van de week ervoor tegen Lubbeek naar boven halen. Daarom waren ze dan ook genoodzaakt om de boel op slot te houden vanachter. Melsbroek speelde sterk in blok, en Sporting Brussels had hier geen antwoord op.

De tweede time was beter van beide partijen. FCM kwam op voorsprong via Lami, die de tweede bal wist binnen te koppen nadat Verbeeck op de keeper had gekopt na een mooie center van Deserrano. Lang kon FCM niet genieten van deze voorsprong. Na hands van Decoster wist Sporting Brussels langszij te komen (terechte penalty, maar laat ons eerlijk zijn dat hij dan 3 minuten ervoor ook op de stip had gemogen na duidelijk hands van de centrale verdediger van Sporting Brussels). De match leek gespeeld, tot FCM een vrije trap kreeg op de hoek van de grote backlijn. Gyssels zag dat de keeper te veel naar rechts stond en schoot de bal hard richting eerste paal. De keeper wist de bal nog net voor de lijn via de paal te redden, maar de goed gevolgde Vermeiren wist dan toch de 2-1 binnen te tikken. In het laatste kwartier kwam er nog een klein slot offensief van Sporting Brussels, maar zoals eerder al gezegd stond FCM vanachter goed opgesteld samen met Hannaert die voor de verdeding goed zijn rol vervulde. Melsbroek kraakte niet en hield zo zijn eerste 3 punten thuis!

Volgende week wacht de verplaatsing naar Tervuren die 2-2 zijn gaan spelen in Ohain. Laat ons nog even genieten van de mooie 3 punten die we op karakter hebben verdiend en vanaf dinsdag alle focus op Tervuren en de 6/6.

Selectie: Ken Vercammen, Cedric Gyssels, Sander Decoster, Nick Vermeulen, Nick Vermeiren (85′ Sam Vandam), Kristof Hannaert, Jasper Michielsen, Kenny Deserrano (77′ Raphael Naudts), Tjalle Beynen, Niels Verbeeck (60′ Nicolas Verhas), David Lami

Doelpunten: 1-0 David Lami (50′), 1-1 S. Lima (P) (55′), 2-1 Nick Vermeiren (70′)

Gele kaarten: Azzaoui (33’), Gyssels (40’), Deserrano (70’), Michielsen (73’), Vanhecke (75’)

fcm-sporting

Door omstandigheden zijn er geen extra foto’s beschikbaar van deze wedstrijd!