Het deksel op de neus

Wedstrijdverslag Tervuren Duisburg – FC Melsbroek

06/09/2015

 

Het was zo één van die wedstrijden waar je als ploeg veel te veel kansen laat liggen en het 5 minuten voor het einde nog 1-1 staat. Je weet dat bij de eerst volgende kans voor de tegenpartij de netten zullen trillen, en zo geschiedde het ook.

De eerste 25 minuten waren voor Tervuren dat via veel druk op de bal het FCM zeer moeilijk maakte. Na 10 minuten stond het terecht 1-0 en Tervuren bleef via hun rechts back het FCM nog zeer moeilijk maken. Tot minuut 25 had Melsbroek nog geen enkele reactie gegeven, maar na deze 25ste minuut kwam FCM meer in hun spel. Ze lieten de bal beter van voet tot voet gaan en creëerde enkele kleine kansjes. Voor het eerste echte gevaar was het eigenlijk afwachten tot de goal van FCM die gemaakt werd door Verhas. Hij was sneller op de tweede bal nadat de keeper het schot van Michielsen moest lossen, 1-1. Na deze goal was het FCM die toch de match in handen nam en in de 40ste minuut kreeg Lami de kans om het 1-2 te maken. De voorzet kwam er van Deserrano, Lami kroop met een schitterende loopbeweging voor zijn man te komen maar kopte over.

In de tweede time was het vooral FCM dat het spel domineerde, maar ook 3 à 4 open kansen de nek om wrong. Na 10 minuten in de tweede time moest Tervuren met 10 verder nadat Pirotte zijn tweede gele kaart nam. Dit was voor Tervuren het signaal om met 10 goed en ver terug te plooien.
De eerste kans kwam er via Lami die alleen op de keeper afging, Beynen zag staan en hem wou aanspelen. De bal werd echter te zacht gegeven en weg kans. 5 minuten later was het bijna alweer prijs, Beynen die goed ging storen bij de centrale verdediger van Tervuren, de bal verovert waardoor hij 1 op 1 met de keeper ging maar toch op de keeper trapte. In de 35ste minuut van de tweede time zag Gyssels, Lami helemaal alleen staan. Hij speelde Lami in maar hij trapte recht in de handen van de keeper. En dan volgde die moment: 5 minuten voor het einde kreeg Tervuren nog één vrije trap en dan weet je dat het als ploeg die al zoveel kansen heeft gemist het toch nog even gaat spannen. De vrije trap werd goed aangesneden waardoor Decoster niet goed kon wegwerken, de bal komt daardoor via de lat terug in het spel en Philips was het eerste bij de bal waardoor het 2-1 voor Tervuren stond. Volledig tegen de gang van het spel in, maar dat is voetbal.

Volgende week speelt FCM thuis tegen Ixelles, de nummer 1 van het klassement na hun 6 op 6.

Selectie: Ken Vercammen, Cedric Gyssels, Sander Decoster, Nick Vermeulen, Nick Vermeiren, Kristof Hannaert, Jasper Michielsen, Kenny Deserrano, Tjalle Beynen (70‘ Niels Verbeeck), Nicolas Verhas (85‘ Raphael Naudts), David Lami

Doelpunten: 1-0 Delmotte (10’) 1-1 Verhas (35’) 2-1 Philips (80’)

Supporters op Post
15:00 FC Melsbroek – RSC Ixelles A

PS: Aan allen die aanwezig waren op ons mosselfestijn. Bedankt!

IMG_0289

Meer foto’s vindt u op onze fotopagina of via onderstaande links:

Wedstrijd Tervuren – FCM / Facebookalbum