Een streekderby om duimen en vingers van af te likken

Wedstrijdverslag Kampelaar – FC Melsbroek

20/09/2015

Het was een derby waar je als neutrale supporter niet meer van kan verwachten. Een derby die in de eerste time werd gedomineerd door Kampelaar en in de tweede time door FCM. Een derby zoals het hoort.

Kampelaar was in de eerste time overal een stapje sneller dan wij. Harder, sneller en vooral gretiger in de duels. Na 5′ minuten stond Kampelaar al op voorsprong nadat Verleysen de bal mooi wist binnen te koppen. 10 minuten later was het al weer raak nadat Delestinne 1 op 1 kwam met Vercammen en de bal staalhard in het dak van het doel schoot. Je zou denken dat FCM nu wel wakker was geschud, maar spijtig genoeg bleef Kampelaar de match domineren. In de 38ste minuut loste Vercammen een afstandsschot waardoor Trullemans sneller op de bal is dan Vercammen, neergaat en penalty. Verleysen bleef kalm en maakte er 3-0 van. Dit was ook de score met de rust en vele dachten dat de match ook gespeeld was. Maar niets was minder waar.

In de tweede time was er van het dominant voetbal van Kampelaar niets meer te merken. Die gretigheid, die duelkracht, alles was weg. Je ziet het dan misschien al gebeuren dat Kampelaar het nog zou weggeven maar met een 3-0 voorsprong zou dit nooit mogen. Verbeeck maakte de aansluitingstreffer kort na de rust. Je zag dat onze jongens gemotiveerd waren en op zoek naar eerherstel na die zwakke eerste time. In de 60′ minuut wist Michielsen, Vermeiren te vinden die de bal mooi ik de hoek kopte met als gevolg de 3-2 en FCM dat ontketend was en bloed rook. Onze druk nam een beetje weg en zo kwam Kampelaar weer wat meer in de match. Vercammen wist nog twee maal goed de meubelen te redden waardoor de match nog niet gespeeld was. FCM schakelde om naar een 3-3-4 en ging nu alles op alles zetten. Deserrano vond weeral Vermeiren en ditmaal faalde hij weer niet met het hoofd, 3-3. Velen zouden denken dat de match nu wel gespeeld was, maar FCM was niet tevreden met een gelijkspel en ging op zoek naar de overwinning. In de 89ste minuut kapte Lami zich vrij en schoot de bal in het dak van het doel, wat een ontlading.

Het was een match dat FCM bloed, zweet en tranen heeft gekost, maar de drie punten zijn binnen.

Onterecht? Misschien, maar daar trekken we ons geen bal van aan want wie in voetbal dat goaltje meer scoort als de tegenstander wint de match.

 

Volgende week speelt FCM thuis tegen Union Rixensartoise en gaan ze op zoek naar 6 op 6. Meer info op: https://www.facebook.com/events/846248792163120/

 

Laat ons ook even stilstaan bij het tragisch feit dat De Keyser is afgevoerd naar het ziekenhuis met hartkloppingen. Daarom veel sterkte en een spoedig herstel naar Jannes. Deze overwinning was mede voor hem!

 

#OneTeamOneDream

Doelpuntenverloop: 1-0 Verleysen (5’), 2-0 Delestinne (18’), 3-0 Verleysen (P. 33′), 3-1 Verbeeck (55′), 3-2 Vermeiren (60′), 3-3 Vermeiren (78′), 3-4 Lami (88′)

Selectie: Ken Vercammen, Jannes De Keyser (40′ Sam Vandam), Sander Decoster (75′ Tjalle Beynen), Nick Vermeulen, Nick Vermeiren, Kristof Hannaert (83′ Jeroen Van Den Bergh), Jasper Michielsen, Kenny Deserrano, Nico Verhas, Niels Verbeeck, David Lami

IMG_0425

Meer foto’s vindt u op onze fotopagina of via onderstaande links:

Wedstrijd Kampelaar-FCM/ Facebookalbum