FCM klaart de klus in de tweede helft!

Wedstrijdverslag FC Melsbroek – Union Rixensartoise

28/09/2015

Dat Rixensart niet zo sterk meer was als vorig jaar wisten we allemaal. De boodschap was dus simpel: zo snel mogelijk scoren en de match domineren. Het kon dan ook niet beter beginnen. Na 5 minuten stond FCM al op voorsprong na een mooie doorsteek pass van Deserrano kon Lami de keeper omzeilen en er 1-0 van maken. We hadden de match onder controleren en Rixensart had het moeilijk om kansen bij elkaar te spelen. Tot hun keeper een verre uittrap verstuurde en ons centraal duo en keeper elkaar niet goed begrepen. De spits van Rixensart kon zijn voet er nog tegen zetten en het stond 1-1, tegen de gang van het spel in. FCM bleef kans na kans missen maar in de 35 minuut kwam er dan toch de 2-1 via een penalty. Michielsen werd vrij gespeeld na een mooie driehoek tussen Deserrano, Beynen en Gyssels. Die laatste zag Michielsen vrijstaan, die kapte zich mooi vrij, werd neergehaald en penalty. FCM ging nog op zoek naar de 3-1 voor de rust maar miste weer een resem kansen. In de 40ste minuut kwam er de 2-2 i.p.v. de 3-1 nadat FCM niet genoeg druk ging zetten op een weggewerkte corner waardoor Rixensart te veel tijd kreeg en zo hun spits aan de tweede paal vond die via een heerlijke omhaal er 2-2 van maakte.

De tweede time moest het veel beter, maar FCM had het de eerste 15 minuten van de tweede time zeer moeilijk. Toch kwamen we op voorsprong via weer een penalty en weer via Vercammen, nadat Lami werd neergehaald. Na deze goal ging het weer in stijgende lijn voor FCM. Ze kregen meer grip op het spel en Lami wist er nog 4-2 en 5-2 van te maken na twee mooi uitspeelde acties. Zeker de 5-2 was een doelpunt uit het boekje. De zege was veilig en Melsbroek speelde de wedstrijd volwassen uit.

Na de wedstrijd barstte het feestje helemaal los, onze voorzitter vierde zijn 65ste verjaardag! Proficiat Henri!

Als we dit seizoen zo blijven swingen als zondagavond, wordt het nog een mooi seizoen!!

Volgende week moet FCM naar Ohain dat dit weekend 3-3 speelde in Etterbeek.

Supporters op post!

#oneteamonedream

Doelpunten: 1-0 Lami (5′), 1-1 Khlifi (8′), 2-1 Vercammen (P. 16′), 2-2 Khlifi (40′), 3-2 Vercammen (P. 60′), 4-2 Lami (75′), 5-2 Lami (89′)

Selectie: Ken Vercammen, Cedric Gyssels, Sander Decoster, Nick Vermeulen, Nick Vermeiren, Kristof Hannaert (75′ Sam Vandam), Jasper Michielsen, Kenny Deserrano (80′ Jeroen Van Den Bergh), Tjalle Beynen (78′ Filip Steylemans), Niels Verbeeck, David Lami

IMG_0744

Meer foto’s vindt u op onze fotopagina of via onderstaande links:

Wedstrijd FCM – Rixensartoise/ Facebookalbum