Spijtige nederlaag en leider af

Wedstrijdverslag Etterbeek – FC Melsbroek

11/10/2015

FCM is na één week zijn leidersplaats weer kwijt aan SK Kampenhout door het verlies in Etterbeek. Het was een gelijk opgaande partij waarin de eerste grote kans voor FCM was. Verhas nam de bal enig mooi in de volley/omhaal, maar de bal belande onderaan de lat. Zowel FCM als Etterbeek probeerde op hun manier kansen bij elkaar te spelen, maar het was wachten tot de 40ste minuut op nog een echt grote kans. Deze was voor Etterbeek en het was dan ook meteen bingo. Mooie aanval via de snelle rechter flank die een gemeten voorzet trapte op het hoofd van de goed ingelopen middenvelder. Vercammen was kansloos en zo stond het 1-0 met de rust.

FCM speelde de eerste helft niet slecht, maar kwam nog gretiger uit de kleedkamers. Ze gingen hoger druk zetten en probeerde zo Etterbeek bij de keel te grijpen. Net als vorige week speelde FCM tegen een tegenstander die hun voetje niet terug trokken. Dat was dan ook duidelijk te merken aan het aantal gele kaarten voor de thuis ploeg. We drukten nog wel maar speelde niet echt veel kansen meer bij elkaar. Melsbroek was nog wel tweemaal gevaarlijk via indraaiende vrije trappen maar de bal viel net niet goed. In de 75ste minuut was het dan toch bijna 1-1. Vandam vond met een ingooi Gyssels die twee man voorbij ging en de bal met een puntertje naar doel schoot, de bal week onderweg af en zo verkeek de keeper van Etterbeek zich. In plaats van dat de bal in het doel belande, kaatste hij weg tegen de paal. Lami en Van Den Bergh waren goed gevolgd maar stonden iets te hoog om alsnog de bal in doel te trappen. De laatste 10 minuten speelde FCM alles of niets en zo gaf het nog een reuze kans aan Etterbeek op de 2-0, maar Vercammen redde. In de laatste minuut kopte Michielsen nog een goed aangesneden hoekschop van Gyssels mooi onder de lat, maar de keeper stond goed opgesteld en wist de bal nog uit het doel te houden.

Spijtige zaak voor FCM, dat de ploegen onder hun ziet dichter komen, maar niet getreurd. Volgende week ontvangt FCM thuis Vilers La Ville en gaat het terug op zoek naar de drie punten. We nemen zeker ook mee dat onze talrijke meegereisde fans er ook in ‘moeilijke’ momenten stonden! Bedankt!

Meer info voor komend weekend op https://www.facebook.com/events/993724190706158/

Selectie: Ken Vercammen, Gyssels Cedric, Sander Decoster, Nick Vermeiren (45’ Jannes De Keyser), Sam Vandam, Jasper Michielsen, Niels Verbeeck (75’ Jeroen Van Den Bergh), Tjalle Beynen (65’ Raphael Naudts), Nico Verhas, David Lami.

Versie 2

Meer foto’s vindt u op onze fotopagina of via onderstaande links:

Wedstrijd Etterbeek – FCM/ Facebookalbum