Te traag, te weinig, te plat

Wedstrijdverslag Suryoyes Brussels – FC Melsbroek

16/10/2015

Het was een zeer gesloten wedstrijd waar de eerste helft voor FCM was en de tweede voor Suryoyes. FCM had in de eerste helft het meeste balbezit en enkel kleine kansen via stilstaande fases, maar in de tweede helft bepaalde Suryoyes meer het tempo, mede door hun agressief spel.

In de eerste helft had FCM na 5 minuten misschien toch een penalty moeten krijgen na een duidelijke duwfout op Verbeeck, de scheidsrechter leek te gaan fluiten maar gaf uiteindelijk balvoordeel. Verbeeck moest na 10 minuten gewisseld worden nadat hij ongelukkig op zijn schouder viel. In de 20ste minuut kreeg FCM nog twee redelijke goede kansen na een indraaiende vrije trap van Gyssels kon de keeper nog net zijn vingertoppen tegen de bal zetten nadat deze verlengd werd door een eigen speler van Suryoyes. In de 25ste minuut was het bijna weer raak, maar het doelkader stond in de weg, Verhas verlengde de bal met de rug maar deze kwam tegen de onderkant van de lat terecht. Dan was het wachtte geblazen tot de laatste minuut van de eerste time, waar Lami ook door een zware duwfout in de zestien onderuit werd gehaald, maar weer gaf de scheidsrechter balvoordeel. FCM had de eerste time volledig in handen want Vercammen kwam nooit in de problemen.

De tweede time was dan weer volledig voor Suryoyes, zij kwamen veel gretiger en agressiever uit de kleedkamer en FCM had het moeilijk om een vuist te maken. Michielsen moest het plein geblesseerd verlaten en in de 55ste minuut kreeg Suryoyes een inworp. Het werd een verre inworp die in één tijd verlengd werd in het doel, 1-0. In de 70ste minuut weer een verre inworp die deze keer niet verlengd werd, maar weg gewerkt werd door FCM in de voeten van een Suryoyes speler. Deze dacht niet na en knalde de bal recht op Vercammen. Vercammen redde de bal maar werd in de rebound geklopt 2-0. FCM ging nu alles of niets spelen en in de 80ste minuut kon Verhas een lange bal verlengen, Gyssels won het tweede kopduel waardoor Van Den Berg de aansluitingstreffer kon maken,1-2. Sinds die goal ging Suryoyes veel te veel tijd winnen en kon FCM ook niets meer klaar spelen.

Volgende week speelt FCM op Schepdaal voor de beker van Brabant om 15 uur.

Selectie: Ken Vercammen, Jannes De Keyser, Sander Decoster (78’ Jeroen Van De Berg), Nick Vermeulen, Nick Vermeiren, Jasper Michielsen (63’ Sam Vandam), Nico Verhas, Kenny Deserrano, Niels Verbeeck (10’ Jonas Serckx), Cedric Gyssels, David Lami

Doelpunten: 1-0 Kaplan (55’) 2-0 Traore (70’) 2-1 Van Den Berg (88′)

IMG_1093

Meer foto’s vindt u op onze fotopagina of via onderstaande links:

Wedstrijd Suryoyes Brussels – FCM/ Facebookalbum