FC MELSBROEK – TERNAT

Melsbroek werpt zich meer en meer op tot dé titelkandidaat van de reeks. Na een overtuigende prestatie won het verdiend de topper van Ternat met 2-1. En het heeft bovendien 2 matchen minder gespeeld dan de rest van de top 4. Voor Ternat was het nog maar de tweede nederlaag van het seizoen. Het moet wel opnieuw zijn leidersplaats afstaan aan Wambeek.

Melsbroek neemt meteen de wedstrijd in handen maar kan doelman Sakalis niet verschalken. Ternat voetbalt aardig mee in de beginfase en komt in de 19e minuut op voorsprong. Sleewaegen is er als de kippen bij om een gemiste poging binnen te duwen. 0-1 voor de bezoekers.

Toch is het vooral Melsbroek dat het spel maakt. Na 40 minuten komt Ghys alleen voor Sakalis na een doorgestoken bal. De spits blijft koelbloedig en steekt de bal naast de doelman binnen, 1-1.

Na de herneming komen de bezoekers er niet meer aan te pas. De logische voorsprong volgt op het uur. Ghys mag na mistasten van een Ternatse verdediger weer alleen op Sakalis afstormen en met een schot in de korte hoek trapt hij de 2-1 tegen de touwen. Al het 18e doelpunt voor de aanvaller van Melsbroek.

Melsbroek controleert daarna rustig de wedstrijd en krijgt nog enkele mogelijkheden om Ternat helemaal uit te tellen. Maar het blijft 2-1. Door de overwinning springt Melsbroek naar de tweede plaats in de rangschikking. Het volgt, met nog twee wedstrijden te goed, op één punt van de nieuwe leider Wambeek.

Doelpunten: 19’ Sleewaegen 0-1, 40’ en 61’ Ghys 1-1 en 2-1