Melsbroek sleept in slotminuut terecht gelijkspel uit de brand

Na het 0-3 verlies thuis tegen Bierbeek moest Melsbroek zich herpakken op het veld van Grimbergen. Geen makkelijke opdracht want Grimbergen pakte 11 punten uit zijn eerste 6 wedstrijden. Melsbroek stond met 5 punten vanachter in het klassement en heeft de punten dus nodig.

De spelers hadden de boodschap begrepen en kwam sterk en gefocust uit de kleedkamer. Onze jongens speelde sterk in blok, gaven weinig ruimte weg aan de technisch goede voetballers van Grimbergen en loerden op de counter. De kansen in de eerste helft waren langs beide kanten op één hand te tellen. Veel middenveld-voetbal, veel duels, scherpe tackles, goed tempo op en neer, maar geen uitgespeelde kansen. Het laatste kwartier van de eerste helft was wel in het voordeel van Grimbergen, maar de ruststand was 0-0.

Na de pauze bleef Melsbroek scherp spelen, de 0 houden was de eerste taak, maar al snel viel de 1-0. Een mooie uitgespeelde aanval werd prachtig afgewerkt door Moding. Melsbroek bleek niet aangeslagen en ging vol voor de gelijkmaker. Het laken werd meer en meer naar onze kant toegetrokken en onze jongens kwamen dichter en dichter bij de 1-1. Alvin miste nog een grote kans, nog een paar kleine kansjes werden gemist en het was wachten tot de laatste minuten voor de gelijkmaker. Op een hoekschop klom Salvi boven iedereen uit en knikte de 1-1 tegen de touwen. De ontlading bij de ex-Grimbergen-speler was ongezien.

Onze jongens lieten deze week een mentaliteit zien die onze ploeg nog zéér ver kan brengen. We vochten van de eerste tot de laatste minuut, al bleef het mooie voetbal misschien wel uit. Volgende week volgt de thuismatch tegen Herent.

Opstelling Melsbroek: Jacobs, Oversteyns, Dewals, Vermeulen, Noé (72′ Theeuwen), Depicker (69′ Vanderheyde) Michielsen, Verhas, Salvi, Engo Nkanda (90′ Decoster), Ghys

Opstelling KSC Grimbergen: Sulmon, Moussaoui, De Jonge, Eylenbosch, Sota (74′ Heyvaert), Moding (78′ Nasa), Williot, Onwuekelu, Vanderhaegen, Zoundi (63′ Weydisch), Addo

Doelpunten: 1-0 Moding (55′), 1-1 Salvi (89′),

Gele Kaarten: Williot (20′ Grimbergen), Salvi (90′ FCM)

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina