Uitgekookt Melsbroek pakt 2de overwinning

Na het late gelijkspel in Grimbergen, dat aanvoelde als een overwinning, wou Melsbroek thuis absoluut van Veltem winnen. De lijn doortrekken, zoals dat heet.

Op een moeilijk bespeelbaar veld kwamen beide ploegen weinig aan voetballen toe. Het was vooral Melsbroek dat geleidelijk aan het laken naar zich toe trok. Scherp in de duels, vaak eerst op de bal, snediger en meer wil om te winnen. Het moet gezegd zijn dat het niet met mooi voetbal was, maar onze jongens knokten zich letterlijk en figuurlijk in de match. Na 12 minuten kwamen onze jongens verdient 1-0 op voorsprong na een mooie actie van Alvin die de bal tot bij Verhas kreeg. Die twijfelde niet en legde de 1-0 tegen de netten. Veltem scoorde ei zo na nog de gelijkmaker uit een corner maar een schitterende redding van Corentin voorkwam dit.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Melsbroek was scherper en ging op zoek naar de 2-0. Veltem wou dan weer de gelijkmaker maken, waardoor er veel meer ruimte kwam en beide ploegen ook veel meer ruimte weggaven. Het spel ging snel op en neer, maar de man-meer situatie werd nooit volledig uitgespeeld. Na 70 minuten lukte het dan toch na gestuntel in de defensie van Veltem. Alvin mocht alleen op een lege goal afgaan en miste niet, 2-0! Veltem zette alles op alles en trok met man en macht naar voor. Melsbroek werd achteruit geduwd en kreeg het nog warm voor de goal. De aansluitingstreffer viel echter te laat voor Veltem (’85) waardoor de 3 punten thuis bleven!

Volgende week alweer een belangrijke thuiswedstrijd tegen OHR Huldenberg. Na de deugddoende 4/6 terug de 3 punten thuis houden!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano (72′ Theeuwen) , Noé, Ghys, Michielsen, Verhas, Depicker (45′ Vanderheyde), Salvi, Engo Nkanda (85′ Decoster)

Opstelling HO Veltem: Wiers, Nys, Lauwens, Williams, Lauwens, Mortier, Clauws (63′ Vanhentenrijk), Lievers, De Coninck, Wouters, Rahbi (80′ Boghe)

Doelpunten: 1-0 Verhas (12′), 2-0 Engo Nkanda (70′), 2-1 De Coninck (85′)

Kaarten: Leuwens (9′ Veltem), De Coninck (60′ Veltem), Oversteyns (68′ FCM), Dewals (88′ FCM)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina