Een eerbetoon in schoonheid

Een grijze zaterdag, een moeilijke wedstrijdvoorbereiding en een top-affiche op het programma. Met een indrukwekkende minuut stilte werd de wedstrijd op gang gefloten. De spelers waren vastberaden om Kenny bij te staan en ons vel zéér duur te verkopen tegen dé titelfavoriet.

Tactisch werd gekozen voor een 5-3-2, Diest werd laag opgevangen en via onze flanken Lenny en Gaeten werd geprobeerd om snel uit te breken. Het tactisch plannetje werkte en Diest, dat wel dominant voetbal speelde, kreeg geen kansen bij elkaar gevoetbald. Integendeel, de grootste kansen in de wedstrijd waren voor FC Melsbroek. Al na 3 minuten werd een perfect getrapte hoekschop van Kenny door Gaeten over gekopt. Nog geen 5 minuten later werd exact dezelfde hoekschop door Timo binnen gekopt, 1-0. Diest bleef op zoek gaan naar het gaatje, vond altijd wel de vrije man, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Tot in de 47ste minuut, wanneer een bal niet goed werd weggewerkt kon de bal terug voor goal gebracht worden en binnen gekopt. We gingen dus de kleedkamer in met 1-1 op het scorebord.

De 2e helft begon met hetzelfde spelbeeld, Diest dat op balbezit speelde en de bal opeiste en Melsbroek dat gedisciplineerd afwachtte. Door om te schakelen naar onze vertrouwde 4-3-3 werd op zoek gegaan naar de vrije man op de flanken. Niet veel grote kansen te noteren in het begin van de 2e helft. Nick moest in de 66ste minuut het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door David Cino die zijn debuut maakte. David kon de match nog beslissen toen hij alleen op goal afging, maar liet de 2e assist van de avond van Kenny liggen. Diest duwde nog even door en kreeg nog een uitgelezen kans op de 1-2, maar liet de kans liggen. Einde van een bewogen match, 1-1.

Komende week volgt de verplaatsing naar Tervuren. Supporters op post!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano, Noé, Verhas, Vanderheyde (80′ Depicker), Theeuwen, Salvi, Engo Nkanda, Vermeulen (66′ Cino)

Opstelling KFC Diest: Claes, Miri, Buyuk, Janssens, Beckers, Commers, Stiers (55′ Aelen), Wanyberg, Dierickx, Vandervondelen, Akyil

Doelpunten: 1-0 Salvi (8′), 1-1 Commers (45′),

Kaarten: Verhas (29′ FCM)