Pijnlijke nederlaag

Melsbroek was vastberaden om in Tervuren de 3 punten te gaan pakken. Tervuren is altijd een geladen match, elk jaar opnieuw lopen de gemoederen hoog op, elk jaar opnieuw een scenario dat je op voorhand niet zou kunnen schrijven.

Melsbroek begon goed aan de partij. Het verdedigende blok stond goed, de aanvalsimpulsen werden goed opgevangen en mondjesmaat werden ook wat kansen bij elkaar gevoetbald. Het was wachten tot voorbij het half uur tot de match helemaal openbrak. Een voorzet werd door Verhas binnen gekopt, maar de doelman redde miraculeus. Ghys ging een paar minuten later op de rechter flank helemaal door en schakelde de laatste verdediger, niet zelfzuchtig gaf hij de bal aan Verhas mee die oog in oog met de keeper de bal echter voorlangs duwde. Twee grote kansen die niet tot een doelpunt leidde en zoals de voetbalwet dan zegt, valt het doelpunt dan aan de overkant. Vanuit een scherpe hoek werd de 1-0 staalhard tegen de nette getrapt door Delmotte. Net voor de pauze stonden onze jongens tegen een 1-0 achterstand aan te kijken.

Na de koffie ging Melsbroek direct op zoek naar de gelijkmaker. De druk was er wel, maar echte doelpogingen bleven uit. Kleine kansjes, zoals een kopbal van Michielsen waren niet voldoende om een doelpunt te kunnen maken. En weer viel de goal tegen de gang van het spel in aan de overkant. Al te makkelijk werd balverlies geleden en lag de weg vrij om de 2-0 binnen te leggen. Tot overmaat van ramp viel Gaetan nog uit met een hoofdblessure en moest er tactisch geschoven worden. Melsbroek was volledig van slag en kon geen vuist meer maken. De 3-0 en 4-0 waren enkel nog goed voor de geschiedenisboeken. Het hadden er zelfs nog meer kunnen zijn.

Volgende week volgt een cruciale thuismatch tegen promovendus Rhodienne. Supporters op post!

Opstelling K.V. Tervuren-Duisburg: Hannon, Bergiers, Van Bockstaele, Artois, Delmotte (74′ Verhaert), Deneffe, Gewillig (80′ Wautraets), Iglesias Rodriguez, Laklia, Hendrickx, Geyssels (69′ Nicodeme)

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals (64′ Depicker), Deserrano, Noé, Ghys, Michielsen, Verhas, Theeuwen, Salvi, Engo Nkanda (56′ Vanderheyde)

Doelpunten: 1-0 Delmotte (41′), 2-0 Deneffe (73′), 3-0 Verhaert (79′), 4-0 Laklia (82′)

Kaarten: /

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina