Overtuigende thuisoverwinning

Na de 4-0 pandoering tegen Tervuren wisten onze jongens wat ze moesten doen. De 3 punten zouden thuisblijven en niemand ging ons daar van tegen houden.

De wedstrijd begon vrij gesloten. Beide ploegen tasten elkaar wat af, zonder al te veel doelgevaar. Het eerste doelgevaar was wel voor de bezoekers, maar Corentin stond telkens op de juiste plaats. Melsbroek kwam in de eerste helft ook enkel keren gevaarlijk opzetten. Eerst ging Ghys goed door, maar kwam de keeper snel uit zijn doel waardoor de kans verkeken was. Een paar minuten later stond Ghys alweer oog in oog met de keeper, die redde in eerste instantie maar Verhas was goed gevolgd en kopte de bal binnen. Het doelpunt werd echter (on)terecht afgekeurd voor buitenspel. Net voor de rust kreeg Verhas nog een kans op de 1-0, maar miste.

Na de pauze zette Melsbroek zijn elan van de eerste helft door. De hele 2de helft waren onze jongens heer en meester en dit overwicht werd ook omgezet in doelpunten. Na hoge druk werd balverlies geleden door Rhodienne, kwam de bal bij Jens die mee gaf met Dries. Uitgelezen hij, in zijn eerste match na anderhalf jaar blessureleed, maakte schitterend af en legde de 1-0 binnen. De ban was gebroken en Melsbroek ging op zoek naar meer. Kenny stak Verhas diep en die schoof de 2-0 onder de doelman binnen. Rhodienne had geen antwoord op het spel van Melsbroek, Timo kon nog tot 2 keer toe de 3-0 op het bord zette maar een sterk spelende doelman besliste daar anders over. Ook Kenny kwam nog oog in oog met de doelman, maar wou Ghys zijn doelpuntje aanbieden. Een goed gevolgde verdediger stak hier nog net een stokje tussen. 2-0 was dus de eindstand, een dik verdiende overwinning van FCM!

Volgende week volgt een cruciale uit-match tegen promovendus KFC Herent. Supporters op post!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano, Noé, Ghys (81′ Engo Nkanda) , Michielsen, Verhas, Theeuwen (82′ Vanderheyde), Salvi, Verbrugge (86′ Decoster)

Opstelling KFC Rhodienne-De Hoek A: Peeters, Sanchez Y Garcia, Mosselmans, Samutondo, Wilmotte, De Ridder, Yangassa-Nkumu (72′ Stiens), Peeters, Decuyper (72′ Paesmans), Dewit, Vander Auwera

Doelpunten: 1-0 Verbrugge (57′), 2-0 Verhas (62′)

Kaarten: Peeters C (44′ Rhodienne), De Ridder (80′ Rhodienne)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina