De sfeer zat goed ….

Vorige week behaalde Melsbroek een verdiende thuisoverwinning tegen Rhodienne. Op verplaatsing hadden onze jongens dit seizoen echter nog nooit gewonnen. Het werd tijd dat daar verandering in kwam! De sfeer zat alleszins goed. De gezangen richting onze jongens waren creatief en met gevoel voor humor (en diene 10, die staat te zwaar), maar onze jongens lieten zich niet van de kaart brengen.

De eerste helft was zeer moeilijk. Een sterk opspelende wind bracht de nodige moeilijkheden met zich mee om de bal ver van onze goal te krijgen. Lange ballen kwamen even snel terug dan dat ze vertrokken, ingooien vlogen met de wind terug buiten etc. Onder moeilijke omstandigheden moet de kop er dan maar voor gelegd worden, en dat is exact wat onze jongens deden. Er werd hard gewerkt en gevochten voor elkaar, en met de nodige resultaten. Corentin pakte uit met een aantal cruciale en uitstekende reddingen in de eerste helft, waardoor we overeind bleven. Veel kansen waren er aan de overkant niet te zien, tot in de 35ste minuut Driesje door ging op snelheid en de bal beheerst naast de keeper over de lijn duwde. 0-1 voor Melsbroek.

De 2de helft ging de wind wat liggen en kwamen onze jongens ook beter uit de kleedkamer. Herent had het nodige werk om tot aan onze goal te geraken en echt uitgespeelde kansen waren er niet echt te noteren. In de 75ste minuut besloot Lenny nog eens aan een rush te beginnen, schoot op doel (een zondagsschot zoals ze zeggen). De keeper kon de bal echter niet klemmen en een goed gevolgde Verhas tikte de 0-2 binnen. 5 minuten later kon diezelfde Verhas de match helemaal beslissen toen hij alleen op de doelman afging, maar ook hier speelde de wind hem parten. Herent wou wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar buiten een aantal afstandsschoten en kleine doelpogingen kwamen ze niet echt meer in aanmerking. De laatste 10 minuten werd het af en toe toch nog warm (ondanks de koude) voor de goal van Co, maar een ijzersterke doelman en gefocuste verdediging verijdelde elke doelpoging. Met volle overtuigen en de laatste krachten smeten onze jongens zich voor elke bal op weg naar de 3 punten!

Met deze overwinning kruipen we stilaan ook naar boven in het klassement. En of de sfeer goed zat? Jazeker, ook na de match 😉

Volgende week volgt de derby tegen Borght. Supporters op post!

Opstelling KFC. Herent: Steenwegen, Peeters, Houben, Debeer, Nijs, J. Larivière, W. Stroobants, Coppeaux (70′ T. Stroobants), Claessens, T. Larivière (86′ Valckx), Cabeke

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano (83′ Zemouri), Noé, Ghys, Michielsen, Verhas, Theeuwen (87′ Vanderheyde), Salvi, Verbrugge (81′ Engo Nkanda)

Doelpunten: 0-1 Verbrugge (35′), 0-2 Verhas (75′)

Kaarten: Peeters (44′ Herent), Verhas (80′ FCM), Engo Nkanda (87′ FCM)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina