Een uitgeregende derby

Melsbroek pakte in zijn laatste 2 wedstrijden 6 op 6 en was vastberaden om thuis tegen Borght alweer de 3 punten thuis te houden. We kennen Borght goed en hebben met Lenny ook een ex speler in de rangen. Het beloofde dus een geladen duel te worden.

Veel was er in de eerste helft niet te beleven op het veld. Een wolkbreuk zorgde voor een onbespeelbaar veld, de wind zorgde dan weer voor onverwachte scenario’s. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren en speelden ook enkele kansen bij elkaar. De eerste grote kans voor Melsbroek werd door Jappe op de lat getrapt en aan de overzijde hield Timo zijn ploeg recht door een gemaakte doelpunt van de lijn te halen. Niet veel later kwam Borght weer goed opzetten en leek een doelpunt te maken, maar een plas op het veld zorgde dat de bal bleef steken en kans weg. Kenny had nog 2x een goede kans aan de voet, maar kwam telkens net iets te kort om te kunnen uithalen.

Tijdens de pauze was het vooral even opwarmen en hopen op beter weer in de 2de time. Het leek wel zo’n match dat de ploeg die het eerste scoort, ook ging winnen. Gelukkig was dat Melsbroek. Na 71 minuten miste Ghys, maar via het been van de doelman kwam de bal terug bij Verhas terecht. Die kopte terug in de voeten van Ghys en bij de 2de poging was het wel raak. De 1-0 stond op het bord. Nog geen 2 minuten later hingen de bordjes al op 2-0. Ghys kapte goed naar binnen en knalde naar doel, de weggewerkte bal kwam in de voeten van Kenny en die legde de 2-0 rustig binnen. Match gespeeld zou je dan denken. Borght zette alles op alles en stuurde de luchtmacht telkens mee naar voren. Een afvallende bal werd nog staalhard binnen getrapt, 2-1, en Borght ging op zoek naar de gelijkmaker. Op de laatste hoekschop in de partij kwam een ontzette bal bij Celal terecht die alleen op een open goal af ging. Hij trapte van buiten de zestien meter richting doel, maar de bal bleef steken in diezelfde plas als de eerste helft. Gelukkig was Celal snel genoeg om de bal alsnog over de lijn te tikken.

Zo pakt Melsbroek 9/9 en doet het ook een uitstekende zaak in het klassement. We sluiten de heenronde af met 22 punten, exact even veel als vorig seizoen. Volgende week volgt de eerste wedstrijd van de terugronde, thuis tegen Bertem. Supporters op post!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano (87′ Altinçanak), Noé, Ghys , Michielsen, Verhas, Theeuwen (73′ Vanderheyde), Salvi, Verbrugge (81′ Engo Nkanda)

Opstelling FC Borght-Humbeek: Lievens, Ozturk, Van Gelder, Shehu, Dillens (73′ Olbrechts), De Almeida Vicente, Hendrickx, Benhamman Krikez, Adrien, Robberechts, Vanden Eede

Doelpunten: 1-0 Ghys (71′), 2-0 Deserrano (73′), 2-1 Hendrickx (82′), 3-1 Altinçanak (90′)

Kaarten: Deserrano (63′ FCM), Oversteyns (68′ FCM), Ozturk (77′ Borght)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina