Schaatsen de winterstop in met 12 op 12

Na een mooie 9 op 9 sloten we de heenronde af met even veel punten als vorig seizoen. Maar voor dat we op welverdiende winterstop mochten vertrekken stond er nog 1 belangrijke wedstrijd op het programma. Thuis tegen Bertem wouden onze jongens absoluut hun reeks verder zetten en de 3 punten thuis houden.

Je voelde voor de match al dat het veld er heel hard bij lag. Volledig bevroren, moeilijk te bespelen, moeilijk op te manoeuvreren. Het was belangrijk om veel wilskracht en karakter op de mat te leggen, de ploeg die het meeste wou was natuurlijk al een stapje dichter bij de overwinning. Al snel bleek dat Melsbroek het laken naar zich toe trok. Het was moeilijk voetballen, maar hier en daar kwamen er toch mooie combinaties naar boven. Vooral in de duels en op de tweede bal was Melsbroek gewoon scherper. Bertem kwam in de eerste helft vooral op de omschakeling er enkele keren gevaarlijk uit, maar zonder echt uitgespeelde kansen. Het was wachten tot de 26ste minuut voor het eerste echte doelgevaar van Melsbroek. Een hoge voorzet werd door de doelman verkeerd ingeschat, waaide over iedereen over en werd terug voor doel gebracht door Kenny. Verhas stond goed gepositioneerd en kon in een leeg doel de bal binnen koppen, zijn 5de van het seizoen. Na de 1-0 wou Melsbroek nog voor de rust de voorsprong uitdiepen, maar kansen via Ghys, Kenny en Verhas konden niet worden afgewerkt.

Na de pauze was het vooral Bertem dat het heft in handen nam met de wind in de rug. Melsbroek kroop achteruit, of werd achteruit geduwd en speculeerde op de counter. Meer balbezit voor de uitploeg, maar niet meer kansen. Melsbroek stond goed te verdedigen en smoorde elke aanval in de kiem. Op de tegenaanval kwamen onze jongens er enkele keren scherp uit, maar al te vaak werd een aanval afgebroken door slecht inspelen, foute keuzes of te overhaast spel. De match ging goed op en neer en kon naar alle kanten kantelen. In de 81ste minuut viel de match in een beslissende plooi. De doelman van Bertem speelde slecht in op zijn verdediger en Alvin kon aannemen en in een lege goal binnen leggen, 2-0. Bertem voelde dat het niet meer voor vandaag was en de laatste 10 minuten waren gewoon uit voetballen.

Melsbroek eindigt het jaar 2018 met een welverdiende en felbevochten 12/12. De tijd is gekomen om even te rusten, te evalueren en de kopjes terug fris te krijgen voor de 2de ronde. Na de winterstop volgen direct 2 kleppers tegen Linden en Liedekerke. Niet teveel kilootjes bijkomen dus jongens ;).

Melsbroek wenst iedereen een gelukkig eindejaar en prettige feesten toe.

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano, Noé, Ghys (76′ Engo Nkanda), Michielsen, Verhas, Theeuwen (75′ Vanderheyde), Salvi, Verbrugge (84′ Altinçanak)

Opstelling VC. Bertem-Leefdaal: Van Acker, Labanieh, Hoymans, Kempenaers, Leirs (82′ Vandermarliete), Er, Feyaerts, Booten, Clerick (64′ Joosten), Struijlaert, Mammadbeyli (64′ Vanneck)

Doelpunten: 1-0 Verhas (26′), 2-0 Engo Nkanda (81′),

Kaarten: Feyaerts (90′ Bertem)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina