We zetten 2019 met een overwinning in!

Voor de winterstop behaalde Melsbroek 12 op 12. De winterstop kwam dus een beetje ongelegen, of konden onze jongens deze vorm toch doortrekken? Met de verplaatsing naar Liedekerke stond er meteen een klepper op het programma.

De eerste helft begon aftastend langs beide kanten. Liedekerke kroop terug en ook Melsbroek speelde terughoudend, veel kansen vielen er dus niet te bespeuren. De eerste kansen waren wel voor Melsbroek, dat ook het betere spel op de mat legde. Ghys zijn visier stond nog niet scherp op een afstandsschot en ook Gaetan kon op een hoekschop niet binnen duwen. Liedekerke probeerde vooral met lange ballen het doel van onze jongens te bereiken, maar onze verdediging gaf geen krimp. Na 16 minuten werd het goede spel van Melsbroek eindelijk beloond, Gaetan rukte langs de rechterkant helemaal op tot aan de doellijn, zette voor en Ghys kopte helemaal alleenstaand in de verste hoek binnen, 0-1. Nog voor de rust kon Melsbroek enkele keren aanspraak maken op de 0-2, maar liet de kansen liggen.

Na de rust schakelde Liedekerke om van 4-4-2 naar een 3-5-2 om meer druk vooruit te creëren. Dit lukte in aanvallend opzicht wel, maar Liedekerke gaf zo wel veel ruimte op de tegenaanval weg. Onze jongens plooiden terug, maar kwamen er een aantal keer zeer scherp uit. Zo faalde Claude om een afvallende bal in doel te leggen, trapte Claude nog geen 5 minuten later op de deklat en wist ook Ghys tot 2 keer toe niet de netten te doen trillen. En wanneer je zo veel kansen mist, krijg je wel eens het deksel op de neus. De winnaarsmentaliteit was echter zo groot, dat elke bijna kans van Liedekerke in de kiem werd gesmoord of Timothy zich alsnog voor de bal smeet zodat een tegendoelpunt vermeden werd. Het was nog bibberen en beven, maar onze jongens hielden de 0 en mochten de verdiende overwinning vieren.

We trekken de lijn van voor de winterstop dus door en pakken onze eerste overwinning van 2019. Volgende week volgt de thuismatch tegen Linden, alweer een topper op het menu! Supporters op post!

Opstelling VK Liedekerke: Vanzeebroeck, Bronselaer, Blendeman, Allonsius, Desaegher, Verhavert (76′ Smismans), Verleysen, Vander Voorde, De Coorde (76′ Mumba), Vermeersch (55′ Kundi), Van Rossem

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano (83′ Vermeulen), Noé (90′ Caira), Ghys, Verhas, Theeuwen, Vanderheyde, Salvi, Verbrugge (88′ Engo Nkanda)

Doelpunten: 0-1 Ghys (16′)

Kaarten: Vanderheyde (21′ FCM)

De wedstrijdbeelden vindt u via onderstaande link:

https://www.footbook.pro/index.php/seniors/resume/video/1345-p1bf-vk-lindekerke-fc-melsbroek-06-012019?fbclid=IwAR3vo1ZmJAMKrn4De2uOT_GGJfTKnH5BKwM-zgEQayCw-ZUFI4i0tsqgagI

 

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina