Een logische overwinning

Onze zegereeks kwam abrupt tot een einde tegen Linden, maar zou even snel weer worden doorgespeeld met een overwinning tegen Sterrebeek. Met 4 punten laatste in het klassement, op papier een makkelijke verplaatsing. Het is net in die wedstrijden dat het zéér moeilijk is om 100% bij de les te blijven en de taken zorgvuldig te vervullen (kijk maar naar wat Grimbergen vorige week is overkomen).

Onze jongens waren gewaarschuwd en begonnen de match dan ook zoals het hoort, opperste concentratie en vooral geen onderschatting. Sterrebeek kwam nauwelijks in het spel voor, maar het was wel lang wachten op het eerste echte doelgevaar. Na meer dan een kwartier spelen kwam Melsbroek een eerste keer voor doel via Ghys, maar die kon niet afwerken. Naarmate de wedstrijd vorderde en de kansen eigenlijk uitbleven, kwam Sterrebeek ook beter in de wedstrijd. Melsbroek stapelde de onzorgvuldigheden op en leed veel onnodig balverlies. Na 30 minuten was het dan toch zo ver, Jens met de heerlijke assist naar Dries en die twijfelde niet, 0-1. En toen ging het even snel, nog geen 4 minuten later haalde Gaëtan verschroeiend uit van op zo’n 30 meter 0-2. Nog voor de rust mocht Timo volledig vrijstaand de 0-3 binnenkoppen. En jawel, zonder echt goed te spelen was de match nog voor de rust beslist.

Onze jongens leken niet op hun lauweren te gaan rusten in de 2de helft en beseften goed dat de 1ste 10 minuten van de 2de helft weer cruciaal waren. Sterrebeek mocht vooral niet meer in de match komen en dat lieten onze jongens ook niet gebeuren. Melsbroek deed nog een aantal wissels en zo kon ook Celal nog een goaltje meepikken. De 2de helft werd rustig uitgespeeld en de drie punten waren binnen. Sterrebeek verdiend wel nog een hart onder de riem, met een zéér jonge ploeg en enkele goede voetballers proberen ze verzorgd voetbal op de mat te brengen. Het gebrek aan maturiteit en ervaring kost hun echter véél punten, maar hard blijven werken en jullie komen er wel!

Volgende week volgt thuis de wedstrijd tegen Hoeilaart. Supporters op post!

Opstelling KVC Sterrebeek: Mannaerts, Remen, Verheyden, Thiry, Delhasse (85′ Bruynseels), Neshovanovich, De Becker, Guns, Abattoy (46′ Vansteenkiste), Faulkner, Hernalsteen

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano, Vermeulen, Noé (59′ Vanderheyde), Ghys, Verhas (63′ Engo Nkanda), Theeuwen, Salvi, Verbrugge (55′ Altinçanak)

Doelpunten: 0-1 Verbrugge (30′), 0-2 (34′ Dewals), 0-3 (39′ Salvi), 0-4 (74′ Altinçanak)

Kaarten: Deserrano (74′ FCM)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina