Het moet niet altijd mooi zijn

Melsbroek won vorige week nog gemakkelijk tegen Sterrebeek, maar stond alweer voor een belangrijke match tegen Hoeilaart. Ginder ging Melsbroek nog de boot in, thuis moest dit absoluut worden recht gezet.

De weersomstandigheden waren bitter, veel wind en veel regen, maar dat lieten onze jongens niet aan hun hart komen. Melsbroek begon de match scherp en ging meteen op zoek naar de 1-0. Hoeilaart probeerde wel, maar doordat Melsbroek ook gedisciplineerd in blok verdedigde kwamen ze er helemaal niet door. Via lange ballen naar een fysiek sterke spits probeerde Hoeilaart wel, maar zonder doelgevaar. Melsbroek was dominant en kreeg ook de beste kansen. Het was wachten tot de 27ste minuut alvorens de netten een eerste keer gingen trillen. Dries zette zich goed door op rechts en zonderde Kenny helemaal af alleen voor doel. Die was echter niet zelfzuchtig en legde de bal terug op Ghys, die de bal in een leeg doel kon binnen leggen. Nog geen 5 minuten later stond Ghys met de doelman oog in oog, maar hij legde de bal naast, dit had de 2-0 moeten zijn.

De 2de helft was een totaal ander beeld. Melsbroek kon de bal niet meer in de ploeg houden, had de wind tegen en met het uitvallen van Verhas was ook een rustpunt weg. Hoeilaart kwam beter in de match en kreeg ook enkele kleine kansen. Net op die moment nam Melsbroek de hoop op de gelijkmaker weg door zelf te scoren. Dries liet eerst nog een kans liggen, maar Lenny trapte in de 60ste minuut de 2-0 binnen. Hoeilaart kreeg de bal niet goed weg en Lenny twijfelde niet. Hoeilaart was even van slag en het duurde tot de 75ste minuut alvorens ze terug kwamen opzetten. Het was vooral powervoetbal en rekenen op stilstaande fases, maar net op zo’n stilstaande fase maakte Hoeilaart de 1-2. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. De match bloeide dood en Melsbroek speelde volwassen uit.

De drie punten bleven verdiend thuis, verre van onze beste of mooiste match, maar het moet niet altijd mooi zijn. Met deze overwinning sluipen we de top 5 binnen.

Volgende week gaan we op bezoek bij Bierbeek, de nummer 3 in de stand. Supporters op post!

Vergeet zeker ook niet in te schrijven voor ons eerste VIP-diner op zondag 10 februari!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano (80′ Vanderheyde), Vermeulen, Noë, Ghys, Verhas (67′ Altinçanak (78′ Gérard)), Theeuwen, Salvi, Verbrugge

Opstelling ERC Hoeilaart: Mwaso, Litu, Dohogne (70′ Kanyinda), Vandiest (77′ Suarez), Salumu, Inacio, Goffart (57′ Corbino), Wénin, Beaunom, Lénaers, Pirotte

Doelpunten: 1-0 Ghys (27′), 2-0 Noë (60′)

Kaarten: /

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina