Een dubbel gevoel na een gouden punt

Na de overwinning tegen Hoeilaart stond Melsbroek naar de zware verplaatsing in Bierbeek dat als één van de titelfavorieten absoluut moest winnen om opnieuw aansluiting te maken met Diest en Linden. Het beloofde dus een zware match te worden én Melsbroek stond dan ook nog eens gehavend aan de aftrap zonder Verhas, Timo en Jappe.

Bierbeek schoot zoals verwacht meteen uit de startblokken. Met een zeer sterk aanvallend compartiment, mooie looplijnen en zeer veel beweging voor de bal probeerde Bierbeek meteen het verschil te maken. Het baltempo lag hoog en Melsbroek moest na 10 minuten toch al even naar adem happen. Na enkele kleine kansen én een sterk spelende Corentin was het na 11 minuten toch al raak. Romain werkte de bal ongelukkig in eigen doel en Melsbroek moest al meteen achtervolgen. Na 25 minuten kantelde de match en kroop Melsbroek stilletjes terug in de match. Onze jongens kregen een aantal kleine kansen, maar zonder echt doelgevaar. Na 40 minuten kreeg Ghys de aansluitingstreffer op een dienblad aangeboden, maar miste onbegrijpelijk. Ruststand 0-1.

De 2de helft gaf een ander spelbeeld, Melsbroek trok meer en meer het laken naar zich toe en Bierbeek vond geen oplossing meer op een sterk collectief spelend Melsbroek. Op een stilstaande fase kreeg Melsbroek tot drie keer toe de kans om de gelijkmaker binnen te duwen, maar de bal geraakte niet tegen de netten. Het was wachten tot de 62ste minuut alvorens de match helemaal kantelde. Kenny kreeg de bal op rechts, kapte zijn tegenstrever uit en schoot in de korte hoek binnen, 1-1. Melsbroek voelde dat er méér in zat en ging op zoek naar de overwinning, maar toch met enige terughoudendheid. Bierbeek kwam er namelijk een aantal keer zéér gevaarlijk uit en heeft vooraan wel een aantal snelheidsduivels rondlopen, het bleef dus altijd wel opletten. Claude had na 80 minuten nog de winning goal aan zijn voeten na een schitterend individuele slalom, maar miste oog in oog met de doelman. Aan de overkant hield Corentin onze netten nog schoon, waardoor de match op 1-1 eindigde.

Voor aanvang van de wedstrijd zou je zeggen, een punt in bierbeek is goed. Na afloop van de match denk je dan, hier zat meer in. Een dubbel gevoel na een gouden punt.

Volgende week volgt thuis de wedstrijd tegen Grimbergen. Supporters op post!

Opstelling HO Bierbeek: Neroli, Devyver, Hendrickx, Steenwegen (86′ Dochez), Van Tricht, Bache, De Geyter (66′ Degeest), Van Malcot, Haroun, Balis, Dupont

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano, Vermeulen, Noé (87′ Altinçanak), Vanderheyde, Ghys, Theeuwen, Verbrugge, Gérard

Doelpunten: 1-0 Van Malcot (11′), 1-1 (62′ Deserrano)

Kaarten: De Geyter (16′ Bierbeek), Gerard (31′ FCM)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina