Wat een topweekend

Er stond dit weekend veel op het programma. De A-ploeg kreeg de buren van Grimbergen over de vloer, het eerste VIP-diner werd georganiseerd en onze P4 speelde de topper tegen Eppegem B.

Zaterdagavond kwam Grimbergen langs. De wedstrijd begon zeer gesloten. Grimbergen zakte goed in blok terug en rekende voornamelijk op hun grote targetspits om de bal bij te houden. Melsbroek stapelde de slordigheden op en kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. De eerste grote kans was wel voor de thuisploeg. Dries kwam oog in oog met de doelman maar liet de kans liggen. Ook Grimbergen kreeg in de eerste helft één grote kans, maar we gingen met 0-0 de rust in. Veel viel er in de eerste helft dus niet te beleven.

Dat spelbeeld leek in de 2de helft gewoon door te zetten. Grimbergen plooide terug en mede door het weer en het zware veld kon Melsbroek het tempo niet hoog genoeg leggen. Na 55 minuten kantelde de match plots. Grimbergen kwam 0-1 voor na een mooi uitgespeelde aanval. Melsbroek moest dus reageren en schakelde een versnelling hoger. Het tactische plan werd aangepast en dit was ook duidelijk zichtbaar. Onze jongens knokten zich terug in de match en lieten zien wat voor een sterke groep we hebben. Lenny liet na een schitterende solo nog de 1-1 liggen en het was zelfs wachten tot de 80ste minuut alvorens de bordjes in evenwicht hingen. Verhas ging neer in het penaltygebied en de bal ging op de stip. Ghys liet de kans niet liggen en Melsbroek ging meteen op zoek naar de 2-1. Ghys leek wel ontketend en schoot 3 minuten later de 2-1 heerlijk binnen. De honger van onze jongens leek nog niet gestild en Celal maakte ook nog de 3-1. Het had zelfs nog 4-1 kunnen worden maar na een heerlijke actie van Kenny liet Verhas de kans liggen. Eindstand 3-1.

Naar zondag dan. Het VIP-diner draaide uit op een succes. De massaal opgekomen sympathisanten kregen een uitgebreid menu voorgeschoteld, maar konden ook genieten van de topper in 4de provinciale tussen Melsbroek B en Eppegem B. De inzet was duidelijk, de leidersplaats. Melsbroek won de uitgeregende topper met 1-0 en zet zo een belangrijke stap richting de titel. Proficiat boys!

Volgende week volgt de verplaatsing naar Veltem. Supporters op post!

Vergeet zeker ook niet in te schrijven voor ons eerste Melsbroek Quiz op vrijdag 15 maart!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Dewals, Deserrano, Vermeulen (67′ Vanderheyde), Noë, Ghys (87′ Zemouri), Verhas, Gérard, Theeuwen, Verbrugge (70′ Altinçanak)

Opstelling KSC Grimbergen: Sulmon, De Jonge, Eylenbosch, Sota (81′ Lamblotte), Moding, Williot, Onwuekelu, Vanderhaegen, Thabize Amisi, Nasa (85′ Zoundi), Addo

Doelpunten: 0-1 Moding (55′), 1-1 Ghys (80′ P), 2-1 Ghys (82′), 3-1 Altinçanak (86′)

Kaarten: Theeuwen (FCM 25′), Moding (Grimbergen 45′), Addo (Grimbergen 80′)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina