Domper op de feestvreugde

Vorige week trok Melsbroek naar Veltem. Het won de partij vrij eenvoudig met 1-3 na doelpunten van Verhas, Gill en Lenny. Veltem bood in de eerste helft nog wel wat weerwerk, maar zakte in de 2de helft helemaal weg.

Deze week trokken onze jongens richting Huldenberg. Na een zeer zwakke reeks na nieuwjaar was het voor Huldenberg hoogst noodzakelijk om de 3 punten thuis te houden. We waren dus gewaarschuwd.

De match begon zeer gesloten. Beide ploegen speelden zeer gedisciplineerd in blok en gaven beide zeer weinig ruimte weg. Melsbroek was voetballend wel de betere ploeg en kwam er voornamelijk door individuele flitsen uit. Na enkele minuten had Gaetan al de 0-1 aan de voet na een indrukwekkende actie, maar de doelman redde zijn poging. Huldenberg zocht vaak de lange bal op hun fysiek sterke spitsen die voor aansluiting konden zorgen, maar kon voor weinig doelgevaar zorgen. Na 16 minuten stond het plots 1-0. Een verkeerde terugspeelbal werd in dank aangenomen en Melsbroek kon beginnen achtervolgen. Onze jongens lieten het hoofd niet zakken en gingen meteen verder op hetzelfde elan. Nog geen 5 minuten later stonden de bordjes al gelijk, Dries scoorde de 1-1 maar zijn doelpunt werd (on)terecht afgekeurd voor buitenspel, een discutabele beslissing.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Huldenberg kroop achteruit en verdedigde met het mes tussen de tanden en Melsbroek zocht naar de juiste openingen. Net op het moment dat de wedstrijd in ons voordeel leek te gaan kantelen maakte Huldenberg er vanuit buitenspel 2-0 van, maar deze werd wél goedgekeurd (een zeer discutabele beslissing). Hoe dan ook bleven onze jongens verder zoeken en met een tactische ingreep probeerden we er nog meer druk op te zetten. Na 75 minuten viel de wedstrijd echter in een definitieve plooi toen Timo nog rood kreeg voor een discutabele uitspraak richting de lijnrechter. Het mag gezegd worden, het scheidsrechterlijke trio floot niet echt in ons voordeel. Met 10 man hadden onze jongens zelfs nog meer balbezit, maar kansen voetbalden we niet echt meer bij elkaar. Op de counter werd het nog 3-0.

Het mooie aan dit verlies, is de mentaliteit die onze groep getoond heeft. Hoewel de omstandigheden ons niet gunstig waren, zijn onze jongens altijd voor elkaar blijven vechten. Dikke chapeau!

Nu kan iedereen 2 weken genieten van de rust, daarna volgt de thuismatch tegen Aarschot. Supporters op post!

Onze B-ploeg kon dit weekend ook niet winnen. Het verloor op het veld van Vossem en ziet de titel zo weer iets verder wegkruipen. Volgende week een nieuwe kans!

Opstelling OHR Huldenberg: Mutton, Rutten, Devijver, Smedts, Van Keerberg (82′ Blauwens), Philips, Dekock (88′ Daems), Verheyden, Engelen, Charlier, Dewolf (60′ Soetart)

Opstelling Melsbroek: Auspert, Salvi, Oversteyns (66′ Gérard), Dewals, Deserrano, Verhas, Vermeulen, Noé, Ghys, Theeuwen (66′ Vanderheyde), Verbrugge (87′ Altinçanak),

Doelpunten: 1-0 Van Keerbergen (16′), 2-0 Dekock (63′), 3-0 Blauwens (88′)

Kaarten: Theeuwen (3′ FCM), Oversteyns (64′ FCM), Salvi (75′ Rood – FCM), Devijver (86′ Huldenberg)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina