Alweer een topweekend

Er stond dit weekend weer veel op het programma. Vrijdagavond onze Quiz, Zaterdagavond kreeg de A-ploeg onze vrienden van Aarschot over de vloer en zondag speelde onze P4 de match van de waarheid voor de titel.

Het mag gezegd worden, de Quiz was een groot succes. Bij deze willen wij iedereen nog eens bedanken voor zijn/haar aanwezigheid. Doordat het vrijdag zo’n succes was, waren de beentjes van onze jongens zaterdagavond niet optimaal in orde. Maar geen geklaag, we moesten en zouden de 3 punten thuis houden.

Mooi voetbal was er in de eerste helft niet echt te bespeuren. De sfeer, die zat wel goed! De supporters van Aarschot waren met de bus gekomen en dus talrijk aanwezig. Door de afwezigheid van een aantal basisspelers kregen andere jongens hun kans, in de beginfase was het dus ook wat zoeken naar de automatismen. Melsbroek was wel de betere ploeg en dreigde vooral met stilstaande fases. Zo’n 6tal hoekschoppen waren zeer gevaarlijk, maar de bal viel telkens nét niet goed. De keeper van Aarschot bleef telkens ook niet onbetwist, maar misschien zat de wind er ook wel voor iets tussen. De eerste keer dat Aarschot aan onze goal kwam, was ook meteen raak. Gill raakte de bal met de elleboog in de 16-meter, strafschop en 0-1. Niet veel later stonden de bordjes alweer gelijk. Een slechte terugspeelbal van Aarschot werd nogal nonchalant door hun keeper gecontroleerd en Dries kon attent meepakken. Hun keeper trok dan maar aan de noodrem, velen zeggen buiten de carré en rood, maar de arbiter gaf strafschop en geel. Nick trapte feilloos binnen en we gingen rusten met 1-1 op het bord.

De tweede helft gaf minder spektakel. De wind kwam nog meer opzetten, waardoor het zeer moeilijk voetballen was. Aarschot had de 3 punten meer nodig dan ons, maar kwam eigenlijk nooit tot een doelrijpe kans. Melsbroek geraakte ook niet echt meer in de 16, maar had wel overwegend balbezit. Na 75 minuten leek Verhas dan toch de 2-1 te gaan maken, maar hij besloot van in de kleine carré op de keeper. Uitstel van executie, want in de 83ste minuut mocht diezelfde Verhas op een hoekschop de 2-1 tot 2 keer toe binnen koppen. Eerst kopte hij nog op de lat, maar in de rebound legde hij de bal dan toch binnen, meteen ook de eindscore.

Zondagmiddag dan. Onze P4 moest winnen om in de titelrace te blijven, maar bleef steken op een scoreloos gelijkspel. Melsbroek B was wel de betere ploeg, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Met nog 5 speeldagen te gaan lijkt de titel te zijn gaan vliegen, maar staan onze jongens wel nog steeds op kop. Zolang de strijd niet gestreden is, kan het dus nog!

Volgende week volgt de verplaatsing naar titelfavoriet Diest. Supporters op post!

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Decoster, Dewals, Deserrano (88′ Caira), Vermeulen (77′ Cino), Vanderheyde, Noë, Verhas, Verbrugge, Altinçanak (62′ Depicker)

Opstelling SC. Aarschot: Vranckx, Robeyns, Laureys (55′ Siddik), Eyland, Engelen (86′ Haneveer), Van Goethem, Vandenbergh, Vermeylen, Van Keyenberg, Morren, Matthijs, (71′ Imberechts)

Doelpunten: 0-1 Engelen (22′ P), 1-1 Vermeulen (33′ P), 2-1 Verhas (83′)

Kaarten: Vranckx (Aarschot 32′), Verbrugge (FCM 55′), Van Goethem (Aarschot 72′)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina