Met het hoofd omhoog en de borst vooruit ten onder gegaan

Na de overwinning tegen Aarschot moest Melsbroek dit weekend naar Diest, de grote titelkandidaat. Met hun accommodatie, budget, spelerskern en massale supporters horen zij ook in een reeksje hoger thuis. Elke match moet natuurlijk wél gespeeld worden, en dan mag je nog respect voor je tegenstander hebben, we waren niet van plan om de overwinning cadeau te geven.

De wedstrijd begon zoals verwacht, veel balbezit voor Diest en Melsbroek dat achteruit werd geduwd. We stonden wel zeer gedisciplineerd te spelen en echt grote kansen kon Diest dus niet afdwingen. Diest was vooral gevaarlijk op in-swingende voorzetten van op de flanken waar veel lopende mensen op kwamen ingestormd. Melsbroek kon aan de overkant maar weinig dreigen, maar kwam er wel af en toe scherp uit. Zo kreeg Claude nog de beste kans van de eerste helft, maar trapte voorlangs. Na 35 minuten kwam Diest verdient op voorsprong. Weer zo’n indraaiende voorzet die in doel werd verlengd. 1-0, meteen ook de ruststand. Het laatste kwartier zochten we nog naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Hoopvol en vol vertrouwen doken we de rust in en na de pauze, en wat tactische aanpassingen, kwam Melsbroek beter uit de kleedkamer. Het drukte Diest zowaar terug en dwong de betere kansen af. Dries liet eerst nog een grote kans liggen, maar wist 5 minuten later toch de 1-1 op het bord te zetten. Hij klom op een hoekschop hoger dan zijn verdediger en kopte tegen de doelman aan, die kon de bal niet klemmen en attent tikte Dries de 1-1 binnen. En nog was ons vat niet leeg. We bleven de betere ploeg en gingen op zoek naar de 1-2. Lenny dook nog 2 keer de 16 meter binnen, maar kon zijn pogingen niet afwerken. En zo gaat dat dan in voetbal, de eerste keer dat Diest terug kwam opzetten was het meteen raak. Met een heerlijke aanval werd het 2-1. Melsbroek probeerde het tij nog wel te keren, maar kon de doelman van Diest niet meer aan het werk zetten. De 3-1 viel nog in de 90ste minuut, doordat Co mee was gegaan op een hoekschop.

Melsbroek heeft zich geweerd, alles gegeven wat het had en heeft zichzelf niets te verwijten. Het is zaterdag verloren van een ploeg die sterker was, maar er had een puntje in gezeten.

Volgende week volgt thuis de topper tegen Tervuren. Altijd een geladen match, dus supporters zeker op post! De winnaar van dit burenduel neemt ook een serieuze optie op de 5de plaats.

 

Opstelling KFC Diest: Espeso Nunez, Odeurs, Miri, Büyük, Janssens, Beckers, Vergauwen, Commers, Stiers (80′ Akyil), Vandervondelen, Rosseels

Opstelling Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Gérard, Dewals (72′ Altinçanak) , Deserrano, Verhas, Vermeulen, Noé (83′ Decoster), Theeuwen, Vanderheyde (79′ Vandam), Verbrugge

Doelpunten: 1-0 Beckers (35′), 1-1 Verbrugge (65′), 2-1 Vergauwen (68′), 3-1 Vergauwen (90′)

Kaarten: Rosseels (39′ Diest), Verhas (61′ FCM)

 

Meer foto’s vindt u bij foto’s  of op onze facebookpagina